Citrusspray
Met deze handige tool verander je citrus in een handige spray. Snij de top van het fruit, draai de tool erin en voila een handige verse..... 0 reacties


Gerard Bovťe, Plantera:
ďVoor ieder type markt is er een aardappelĒ
Tholen - De aardappelconsumptie staat onder druk. "AardappeletersÖ, die worden minder geboren", merkt Gerard Bovťe van Plantera op. "De tijd dat moeder de vrouw wekelijks 10 kilo aardappelen kocht, is echt wel voorbij." De aardappel 'concurreert' tegenwoordig met tal van alternatieve maaltijddragers als..... 0 reacties

Nieuw Haagse biertje gemaakt van kromme komkommers
De Haagse brouwerij Eiber Bier heeft weer een heel bijzonder fris biertje gemaakt. Voor de ingrediŽnten is Jasper van Eiber Bier langs geweest bij de stadskas UrbanFarmers. In het nieuwste Haagse biertje 'Kombi' zijn onder andere kromme komkommers van de grootste stadsboerderij van Europa, UrbanFamers,..... 0 reacties

Groei van biologische voeding in supermarkten zet door
De omzet van producten met het biologisch keurmerk groeide in 2017 door met met 6%. In 2017 nam de omzet van onafhankelijk geborgde keurmerken in supermarkten met 30% toe. Vandaag publiceerde de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI de omzetcijfers van producten met onafhankelijk geborgde..... 0 reacties


Heel Handig: bananen langer houdbaar
Hoe houden we bananen langer houdbaar? Hier is een simpele en doeltreffende manier voor! Snel bruin wordende bananen zijn geen probleem meer!Zie onderstaand filmpje met uitleg:Bron:..... 0 reacties


zoals Afrikaanse aubergine
Vijf 'coole' Afrikaanse groenten- en fruitsoorten
Afrika kent unieke inheemse groenten- en fruitsoorten, waarvan de meeste boordevol voedingstoffen zitten. Hieronder volgen een paar populaire soorten waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt.Afrikaanse AmarantIn Zuid-Afrika wordt deze plant ook wel 'pigweed' of 'marog' genoemd. De Afrikaanse amarant is..... 0 reacties


Bijzondere teelt Koreaanse Naju peer
De Naju peer (Korea) wordt geteeld op de vruchtbare oevers van de rivier de Yeongsan waar het klimaat optimaal is en lokale telers geavanceerde teeltmethoden toepassen. De heerlijke, zoete Naju peer is beroemd en lokale telers doen er werkelijk alles aan om een product van de hoogste kwaliteit te..... 0 reacties


Herinrichting Fruitteeltmuseum afgerond
Na een korte periode van sluiting is begin mei het Fruitteeltmuseum in Kapelle weer opnieuw open met een hele frisse nieuwe uitstraling. Het bekende museum is in de eerste maanden van 2018 geheel veranderd. De vaste expositie is in een open opstelling geplaatst. Er zijn nu niet alleen in de museumtuin maar..... 0 reacties

Groente kunstwerkjes
Creatief hakken en snijden
Last van een creatieve bui? Probeer eens je eettafel op te..... 0 reacties


EU heeft richtlijn voor wegwerpplastic klaar
Plastic tasjes werden in 2015 in de ban gedaan, maar daar gaat het niet bij blijven. Er komt, zo blijkt uit een gisteren gepubliceerde richtlijn van de Europese Commissie, op den duur een verbod op 'tien kunststofproducten voor eenmalig gebruik en vistuig, die samen goed zijn voor 70 % van het..... 0 reacties


Groot, maar boordevol smaak
De Goutini tomaat exclusief verkrijgbaar in 17 Asda-filialen
De tomatensector probeert al jaren een tomaat te ontwikkelen die groot maar toch aromatisch is. De nieuwe Goutini tomaat lijkt echter 'de heilige graal' te zijn waar iedereen naar op zoek was.Wat de Goutini spannend maakt, is het feit dat deze tomaat het formaat van een vleestomaat heeft maar net zo'n zoete..... 1 reacties


Nieuw YouTube-kanaal over voeding en gezondheid
Voedingskundige Juglen Zwaan van aHealthylife is sinds kort te vinden op YouTube. Op zijn kanaal aHealthylifeNL plaatst hij regelmatig filmpjes met informatieve interviews, tips, reviews over voeding en gezondheid. aHealthylife is een kennisplatform waarop onderbouwde informatie wordt gedeeld over voeding en..... 0 reacties


Bouquet Fruits
'Zeg het met fruit'
Om zijn studie te betalen, richtte de jonge Marokkaan Sami Aatita in januari 2017 Bouquet Fruits op. Het bedrijf was meteen een succes en vandaag de dag heeft de in Casablanca gevestigde onderneming 10 mensen in dienst. Sami leidt het bedrijf samen met zijn vader.Bouquet Fruits maakt op bestelling..... 0 reacties


Stapeltjes eten, nieuwe trend op Instagram
Een nieuwe manier om op te vallen met je Instagram account is om Jengatorens te maken van eten. De trend is op het gelijknamige spel geÔnspireerd. De regels zijn simpel: de toren moet zo hoog en zo mooi mogelijk worden..... 0 reacties


Nungu, een exotische fruitsoort uit Tamil Nadu
India: Waar is de ijsappel gebleven?
Er zijn volop seizoensproducten beschikbaar, zoals mango's en kokosnoten maar de exotische nungu is tegenwoordig maar moeilijk te vinden. De nungu heeft een zwarte, harde schil en doorzichtig geleiachtig vruchtvlees dat een heerlijk zoete smaak heeft. Nungu's, die ook wel ijsappels worden genoemd, zijn..... 0 reacties

Tien tips voor een spannend glas water
De oplossing voor een warme zomerdag wanneer men aan iets verfrissend toe is. De hele dag water drinken is ook zo saai. De oplossing hiervoor is water met een smaakje. Door water op smaak te brengen met fruit en kruiden wordt het glas water opeens spannend. Hierbij tien tips om te variŽren tijdens warme..... 0 reacties

Genummerde bes
Een lezeres van de Internetgazet in de Colruyt had een opmerking over blauwe bessen, die waren verpakt in een plastic doosje. Op een van de bessen stond een getal alleen op diť bes, niet op de andere in het doosje. Hoe komt zo'n getal op die bes vroeg ze zich af? Het antwoord kwam van Colruyt: "Op de doosjes..... 0 reacties


Rijksmuseum en Philips benadrukken belang van groenten en fruit
Het mysterie van het ontbrekend fruit
Een campagne van Philips heeft de bezoekers van het Rijksmuseum verrast. In de 'Dutch Masterjuices' campagne werkt het bedrijf samen met het Rijksmuseum om mensen bewust te maken van een gezonde levensstijl. In de onderstaande video is te zien dat groenten en fruit plotseling verdwijnen uit de schilderijen...... 0 reacties

Eenvoudige trucjes om je producten langer vers te houden
Vlees, aardbeien, brood, koekjes, melk, bananen en slaLinkedin..... 0 reacties


Joe Spano, Mucci Farms, over de uitbreiding in de VS
"We willen dichter bij de klant staan"
De eerste fase van de uitbreiding van de kassen van Mucci Farms in Huron, Ohio is voltooid en de oogst zal in mei beginnen. Joe Spano, Mucci Farms: "Voor de eerste fase hebben we gekozen voor trostomaten, omdat dat een van de producten is waar het meest vraag naar is." De nieuwe faciliteit is uitgerust met..... 0 reacties

Nieuwe Duitse databank online over vergeten groenten
Welke groentensoorten zijn in de afgelopen 150 jaar van de markt, uit de tuinen en van onze borden verdwenen? Informatie daarover en foto's van circa 7.000 oude groentensoorten zijn nu in een databank beschikbaar.Deze internetsite moet vergeten groenten weer onder de aandacht brengen en biedt hulp bij de..... 0 reacties

Varieer met groenten en fruit op de barbecue
Nu er weer zomerse temperaturen aankomen, kan de barbecue ook weer tevoorschijn worden gehaald. Niet alleen vlees en vis zijn geschikt om te barbecueŽn maar groenten en fruit kunnen ook prima gebarbecued worden. Gezondheidsnetheeft het fruit op een rijtje gezet dat goed op de barbecue past. Ook heeft de..... 0 reacties

Nieuw b2b platform voor VLAM
VLAM, Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, wil de horecasector en de handel nauwer betrekken bij zijn acties en investeert daarom onder meer in een nieuw communicatieplatform, www.versondernemer.be. Het is een winst voor alle betrokkenen.Hoe evolueert het consumptiepatroon van de Belg thuis en in..... 0 reacties


Instagram Japan
Japanner snijdt fantastische creaties uit groenten en fruit
De Japanner Gaku heeft het fruitkerven tot een ware kunst verheven en maakt creaties die iedereen versteld doen staan. Hoe krijgt hij dit voor elkaar? En waarom kiest hij voor zo'n vergankelijk materiaal? Niemand weet het...Deze beeldhouwwerkjes van groenten en fruit zijn geometrisch perfect. In zijn..... 0 reacties

Wasabi in een kas telen
Japanse Wasabi is een van 's werelds zeldzaamste en meest waardevolle exotische groenten en wordt al eeuwenlang gebruikt in traditionele gerechten zoals sushi, sashimi en sobanoedels. De plant is deels een waterkruid dat zich langs de randen van bergstromen in Japan heeft ontwikkeld. De specifieke koude..... 0 reacties


"Kinderen weten niet meer hoe echte aardbeien smaken"
Annabelle Delaval en Arnold Weislo schrijven kookboeken om mensen aan te moedigen meer verse groenten en fruit te eten. De boekenreeks is getiteld 'Que faire de simple'. Annabelle denkt dat maar heel weinig mensen genoeg verse groenten en fruit consumeren. "In onze huidige maatschappij is slechte voeding een..... 0 reacties

Handige truc om appel vers te houden
Stukjes appel zijn een handige snack om mee te nemen of mee te geven aan kinderen. Het nadeel is dat de appel verkleurt als deze eenmaal is geschild. Eleanor Hill, een Australische moeder, heeft een oplossing gevonden tegen het verkleuren van de appel. Eleanor heeft zich laten inspireren door avocado's. Om..... 0 reacties


Prei wassen doe je zo
Prei kun je aan veel gerechten toevoegen. Hoe je prei het beste kunt schoonmaken is te zien in onderstaand..... 0 reacties


Japanse chef wordt artiest
Een gezonde kijk op AGF-kunst
De Japanse chef-kok Takehiro Kishimoto ziet groenten en fruit als een schildersdoek. Zijn penseel is een mes.De creaties van Takehiro zijn te bewonderen op zijn extreem populaire Instagramaccount, waar hij radijsjes, avocado's en heel veel andere producten omtovert tot de mooiste kunstwerken.Neem hier een..... 0 reacties

"Voorkomen verspilling klasse 2 niet alleen ethische kwestie"
Op een planeet die geteisterd wordt door extreme weersomstandigheden en klimaatverandering is "het voorkomen van het weggooien van misvormde groenten en fruit niet slechts een ethische kwestie, maar ook een kwestie van natuurlijke hulpbronnen". Dat zegt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde..... 0 reacties


Waarin onderscheiden aardappelen zich van zoete aardappelen?
Aardappelen en zoete aardappelen stammen beiden oorspronkelijk uit Amerika, horen tot de knolgewassen en zien er soortgelijk uit. Botanisch gezien zijn ze echter niet aan elkaar verwant, meldt 'Verbraucherzentrale SŁdtirol'. De aardappel (Solanum tuberosum) is een nachtschadegewas, de zoete aardappel..... 0 reacties


De beste hybriderassen op een rij
Ben jij al een paar van deze nieuwe smakelijke producten in de supermarkt tegengekomen?Laten we beginnen met Badger Flame. Deze biet is feloranje en werd ontwikkeld door een professor van de Universiteit van Wisconsin-Madison die een zoet bietenras met een milde smaak wilde creŽren dat bij kinderen in de..... 0 reacties

Assam, India
Nieuw ontdekte plant heeft potentie als tuinbouwgewas
De in 2012 ontdekte plantensoort Smilax sailenii kan mogelijk ontwikkeld worden als tuinbouwgewas. De plant die tot de Smilacaceae-familie behoort, werd ontdekt door boswachter Jatindra Sarma in het Indiase district Karbi Anglon. De ontdekking is gepubliceerd in de laatste editie van het..... 0 reacties

Voorouder sinaasappel had dikke schil en was zuur
De voorouder van de huidige sinaasappel komt uit het zuidoosten van de Himalaya. Al acht miljoen jaar geleden groeide het fruit in het gebied tussen het huidige China, India en Birma. Dat blijkt uit nieuw genetisch onderzoek naar de stamboom van de citrus. De huidige sinaasappel en de oerouder leken weinig..... 0 reacties

Franse telers voeren MRL-vrij predicaat in
Franse AGF-telers hebben aangekondigd een nieuwe predicaat te lanceren dat garandeert dat hun producten nauwelijks residuen van gewasbeschermingsmiddelen bevatten. Alle groenten en fruit die minder dan 0,01 mg residuen per kilo bevatten, mogen het logo dragen.De testen worden uitgevoerd in de laboratoria van..... 0 reacties

Sadra maakt muziek met fruit
De Dordtse muzikant Sadra Hemantie heeft een voorliefde voor kiwi. "Op school leerden we hoe je een lampje kon laten branden met een aardappel. Met die kennis ben ik met alle fruitsoorten gaan experimenteren. Mijn favoriet is uiteindelijk de kiwi. Daar zit echt een supermooi geluid in. Mijn nieuwe album gaat..... 0 reacties


Foodblogger kookt met Zeeuwse "exoten"
Zeeuwse telers zijn volop bezig exoten te 'temmen'. Zo is er inmiddels de zoete aardappel uit Tholen, de sojaboon uit Zeeuws-Vlaanderen en kortgeleden kwam de kidneyboon uit Aardenburg daarbij. Foodblogger en diŽtist Martine Ridderhof uit Sint-Annaland blogt onder de naam 'Zeeuwse foodie' over haar leven..... 0 reacties

Letland heeft beste klimaat voor bessenteelt
"Er is geen beter klimaat voor bessenteelt", vertelt Ilze Sauökina, bessenkweker bij Very Berry uit Letland in horecaplatform Entree. Op het bedrijf in het noordoosten van Letland worden sinds 1997 onder andere blauwe bessen en cranberries geteeld. De bessen zijn voller en groter dan de exemplaren in..... 0 reacties


Broccoli niet besteed aan parkiet
De vogel uit de onderstaande video heeft niet zoveel zin in broccoli. Zijn baasje probeert het een aantal keren aan te bieden maar de vogel laat duidelijk blijken er niet van gediend te..... 0 reacties


Groenteninspiratie van Drs. P
De vaste kookrubriek in Trouw wordt al jaren verzorgd door Karin Luiten. Voor de komende vier weken laat zij zich inspireren door Knolraap en lof, schorseneren en prei. "Vier afleveringen lang wijd ik me aan het fameuze lied van Drs. P. Uiteraard met vier bijpassende recepten. Opdat deze groenten net zomin..... 0 reacties

Lidl op bezoek bij teler Kees van Blijderveen
Lidl is langsgegaan bij appelteler Kees van Blijderveen. De teler heeft een areaal van 70 hectare appelen en peren. Met het filmpje wil Lidl aan haar klanten laten zien waar de appelen vandaan komen. Het verhaal achter een product speelt een steeds grotere rol bij de consument en hier proberen steeds meer..... 0 reacties


Meer energie door blauwalg bij het ontbijt
"Spirulina vindt gretig aftrek in FrankrijkĒ
Eric Constans produceert spirulina. Deze blauwe algensoort is rijk aan proteÔnen, vitaminen en mineralen en is goed voor het hele lichaam. De Fransman begon met de productie van spirulina in februari 2017.De Spirulina wordt in grote bassins geteeldGat in de marktEric: "De zaken gaan goed. Mijn klanten zijn..... 0 reacties


Avocadonut?
..... 0 reacties


Hier is ie dan ... de mango-avocado!
Op sociale media doet een 'nieuwe' fruitsoort de ronde die de mango-avocado genoemd wordt en nog zachter zou zijn dan de beide andere fruitsoorten.Heru Andriyono, eigenaar van Fresh Mangoes, legt uit dat de mango-avocado op dezelfde manier geschild en gegeten wordt als een avocado. Hij benadrukt dat het hier..... 1 reacties

Handel in quinoa afgelopen vier jaar verdrievoudigd
Nederland importeerde in 2016 ongeveer 5,5 miljoen kilo quinoa. Dat is een record en ruim 3 keer zoveel als vier jaar geleden. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe analyses van handelscijfers.Ook de export van quinoa nam de afgelopen jaren toe: van 1,4 miljoen kilo in 2012 tot 3,5 miljoen kilo in 2016. In..... 1 reacties

Stijgend aanbod aan groentenaroma's
De multiculturele samenstelling van de Europese bevolking en de opkomst van millennials zorgen voor een groter belangstelling voor groentensmaken. Dat werd duidelijk op recente ingrediŽntenvakbeurs FIE in Frankfurt. Denk daarbij aan komkommer, spinazie, broccoli en - een favoriet -, rode bieten. Voorheen..... 0 reacties

Zoals 0,5% fruit in een product
"Misleidende etiketten irriteren meer dan 65% van de consumenten"
Test Aankoop zet zich in voor een correcte etikettering van de verpakking van voedselproducten. Meerdere onderzoeken van de consumentenorganisatie hebben al aangetoond dat fabrikanten consumenten trachten te misleiden door bijvoorbeeld te goochelen met mooie fruitjes op de verpakking terwijl er maar 0,5%..... 0 reacties

Trends in het Verenigd Koninkrijk
Super foods, paarse producten en flexitarisch eten: wat waren de voorspelde trends voor 2017, welke zijn hiervan uitgekomen, en wat zijn de verwachte trends voor 2018? Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakt hier de balans op met een blik op het nieuwe jaar.Terugblik op 2017Een jaar..... 0 reacties


'Gouden aardappel' rijk aan vitamine A en E
De 'gouden aardappel' uit ItaliŽ: een fel geelvlezige kleur, rijk aan vitamine A en E en deze eigenschappen blijven behouden tijdens het bereiden. Onlangs werd een onderzoek gepresenteerd over deze aardappel, die van grote waarde is voor genoemde vitaminen. Het onderzoek werd gefinancierd door het ministerie..... 0 reacties


Koen Verhagen, Slowd
"Adsorberende korrels vertragen rijpingsproces groenten en fruit"
Tholen - Verse groenten, fruit en kruiden produceren het natuurlijke gas etheen om te rijpen. Vooral bananen en avocado's scheiden veel etheen uit, wat het rijpingsproces van andere groenten- en fruitsoorten kan versnellen. Slowd ontwikkelde daarom een consumentenproduct met adsorberende korrels om op die..... 0 reacties