Louis Bolk Instituut
"Groenten en fruit effectief medicijn bij reuma en MS"
Uit recent voedingsonderzoek blijkt dat het eten van meer onbewerkte voeding, meer groenten en fruit en het matigen van suiker en koolhydraten positieve effecten heeft op de ervaren gezondheid en het welbevinden van patiënten die aan reuma of Multiple Sclerose (MS) lijden. Dit stellen onderzoekers van het..... 0 reacties

Pastapakketten met verse tomaten
Het Canadese SUNSET heeft 'You Make Me' gelanceerd, een lijn van vier pastamaaltijdpakketten die in supermarkten in het hele land zullen worden verkocht. Deze handige maaltijdpakketten bevatten alles wat nodig is om thuis een lekkere pastaschotel te bereiden met verse tomaten, pasta, kruidenpakketten en..... 0 reacties


Growbox
Groententeelt in de woonkamer
De urban Chili growbox is de eerste growbox die dankzij haar uiterlijk perfect in iedere woning past. Je hoort haar niet, ze heeft een groot prestatievermogen en is eenvoudig te bedienen. Uit het idee om hobbyteelt ook thuis tot kinderspel te maken, ontstond een modern meubelstuk dat perfect geïntegreerd kan..... 0 reacties

Australiërs kopen minder AGF vanwege hoge energieprijzen
Australiërs kopen minder basisvoedsel zoals verse groenten en fruit zodat de lampen aan kunnen blijven. De Nationale Schuld-Hulplijn werd in september 14.000 keer gebeld, wat een record is voor die maand en 14 procent meer is dan rond diezelfde tijd vorig jaar.De hulplijn zei dat leners vooral belden..... 1 reacties


Anthony Bourdain: Nieuwe documentaire over voedselverspilling
Anthony Bourdain's nieuwe documentaire "WASTED! The Story of Food Waste" onderzoekt de omvang van het wereldwijde voedselafvalprobleem en mogelijke oplossingen van over de hele wereld.In de documentaire komen diverse bekende chefkoks en voedseldeskundigen aan het woord waaronder Dan Barber, Mario Batali,..... 0 reacties


Berlijnse start-up verrast met kant-en-klare smoothies
Verse smoothies zijn gezond, lekker en rijk aan vitamines en mineralen. De bereiding ervan - van het zoeken naar een recept tot aan het kopen van de ingrediënten en de verwerking - kost echter aardig wat tijd. Kant-en-klare smoothies worden over het algemeen echter lang voor de consumptie bereid en houdbaar..... 0 reacties


Makkelijk, voordeliger en gezond
Consumentbeeld diepvries-AGF wordt steeds positiever
Het is belangrijk vernieuwend te blijven binnen alle segmenten van de AGF-sector en diepvriesgroenten en -fruit vormen hierop geen uitzondering."Nu consumenten steeds prijsbewuster worden, winnen budgetretailers, discounters en huismerken steeds meer terrein. Huismerken spelen een zeer belangrijke rol in de..... 0 reacties


"Prijsveranderingen voor groenten en fruit kan duizenden levens per jaar redden"
Aanpassing van de prijzen van zeven voedingsmiddelen, waaronder fruit, groenten en met suiker gezoete dranken, zouden het aantal sterfgevallen door beroerte, diabetes en hart- en vaatziekten kunnen verminderen en de gezondheid in de Verenigde Staten kunnen verbeteren, volgens een studie geleid door..... 0 reacties


Copa-Cogeca en Freshfel promoten #FruitVeg4You campagne
Daar de Europese groenten- en fruitconsumptie onder de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbevolen niveaus liggen hebben Copa-Cogeca en Freshfel deze week hun #FruitVeg4you campagne gelanceerd om de vele voedzame voordelen van het eten van groenten en fruit te belichten als onderdeel van een..... 0 reacties

Studie suggereert goedkopere AGF redt jaarlijks duizenden levens
Een nieuwe studie van de Tufts universiteit in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat jaarlijks duizenden levens kunnen worden gered door de prijzen van slechts zeven voedingsproducten aan te passen, zo zegt TuftsNow.De onderzoekers zeggen dat subsidies op gezonde voeding, zoals groenten, fruit,..... 0 reacties

Het 'Erntenetzwerk' bekommert zich om niet geoogste percelen en bomen
Eén derde Zwitserse voedingsmiddelen gaat in de prullenbak
De OGG start met het 'Erntenetzwerk' ('Oogstnetwerk'): een nieuw project in de strijd tegen voedselverspilling: telers, vrijwilligers en afnemers slaan de handen ineen en strijden tegen de verspilling van perfect eetbare groenten en fruit. Een initiatief waar alle belanghebbenden baat bij hebben. Bij de..... 0 reacties

Wageningen University, Nationaal Schoolontbijt en Kenmerk Educatief
Online project moet kinderen gezonder laten ontbijten
Gezond ontbijten is belangrijk. Zeker voor kinderen. Om kinderen te leren wat een gezonde start van de dag is, heeft Wageningen University & Research in samenwerking met het Nationaal Schoolontbijt en Kenmerk Educatief een online Ontbijtmeter ontwikkeld. Een lesmethode waarbij kinderen individueel..... 0 reacties

App ontwikkeld om Australische groentenconsumptie te verhogen
Wetenschappers hebben een app ontwikkeld om een einde te maken aan de lage groentenconsumptie in Australië. Uit recent onderzoek is gebleken dat twee derde van de Australiërs niet de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten binnenkrijgt.De VegEze-app van CSIRO werd ontwikkeld om gezonde eetgewoonten te..... 0 reacties


Marktenquête van het Sinus-instituut en YouGov
Welk fruit is het populairst in Duitsland?
Uit een representatieve enquête van het Sinus-instituut en YouGov is gebleken dat appelen het meest gegeten fruit in Duitsland zijn. Verder gaf de enquête antwoord op vragen zoals van welke smaak de Duitsers het meeste houden en welke betekenis biologische appelen voor de consumenten hebben.Geen andere..... 0 reacties

'Verse smoothies even gezond als onbewerkt fruit''
Het drinken van een smoothie is een gemakkelijke en lekkere manier om voedingsstoffen binnen te krijgen. Volgens Dr. Francisco Artés Hernández, van de Universiteit van Cartagena, blijft het overgrote gedeelte van de gezonde voedingsstoffen behouden als de smoothie gelijk na de bereiding wordt..... 0 reacties

GFlife publiceert samenvatting rapportage Gezondheids- en Vitaliteitscheck 2016-2017
"79% van de respondenten GF-sector heeft een verhoogd vetpercentage"
In de periode april 2016 t/m maart 2017 hebben 11 bedrijven (ruim 800 medewerkers) uit de GF-sector deelgenomen aan de Gezondheids- en Vitaliteitscheck van het GF-Groothandelsfonds. Naar aanleiding van deze gezondheidscheck is een rapport en een samenvatting opgesteld met de uitkomsten. Er werd onder meer..... 0 reacties


Kinderen met hoogopgeleide ouders eten gezonder
Slechts 4 op de 10 kinderen eet voldoende groenten en fruit
Veel kinderen van 1 tot 12 jaar eten minder groenten en fruit dan aanbevolen. Jongere kinderen eten vaker voldoende groenten en fruit dan oudere kinderen. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor, die het CBS afneemt in samenwerking met RIVM en het Voedingscentrum. In deze enquête beantwoordt..... 0 reacties


Londen: 3-D kijkje achter de schermen bij voedselproductie
Reizigers die door King's Cross Station moeten, kregen wat inzicht in de voedselproductie en landbouw voorgeschoteld door middel van een 3-D interactief scherm van Syngenta en de Evening Standard.Syngenta gaf opdracht voor het 3D-scherm van 90 m2 dat Londense stadsdelen als landbouwvelden voorstelde. Het..... 0 reacties


Canadese AGF-sector vraagt parlement aandacht voor gezondheid
Op 7 en 8 november kwamen leiders uit de sector van de Canadese marketingvereniging CPMA en de Canadese tuinbouwcommissie CHC en meer dan 50 parlementariërs en ambtenaren samen in Ottawa, de hoofdstad van Canada. Samen praatten ze over belangrijke kwesties waar de Canadese AGF-sector momenteel mee te maken..... 0 reacties


"Gewasbeschermingsmiddelen mogelijk oorzaak van uitblijven zwangerschap bij IVF"
Een nieuwe studie heeft een mogelijk schadelijk verband aangetoond tussen het eten van fruit en groenten met veel gewasbeschermingsmiddelenresiduen en lagere zwangerschapspercentages.Voor het in JAMA Internal Medicine gepubliceerde rapport hadden wetenschappers 325 vrouwen bestudeerd die geassisteerde..... 0 reacties


Juglen Zwaan, met het nieuwe boek De Voedingswijzer
"Ieder vers product heeft weer een andere werking op ons lichaam"
Juglen Zwaan heeft de laatste jaren gewerkt aan een nieuwe 'voedingsbijbel' van bijna 500 pagina's. Ruim vier jaar geleden heeft hij het boek De Supplementenwijzer geschreven. Hier zijn er inmiddels meer dan 10.000 van verkocht. In zijn vorige boek belichtte Juglen de werking van supplementen. In zijn nieuwe..... 0 reacties

Gratis fruit voor WUR-medewerkers
WUR verstrekt vanaf deze week gratis fruit aan haar medewerkers. Het doel is om mensen meer gezonde voeding te bieden op de werkplek. "Uit de medewerkersmonitor is gebleken dat medewerkers meer gezonde voeding op de werkplek willen", zegt Annette Straver, projectleider fruit@work. Om daar gehoor aan te geven..... 0 reacties

Parijs zet in op groenten- en fruitteelt in de binnenstad
Na het succes met het telen van aardbeien in zeecontainers wil Agricool ook daken van publieke gebouwen in Asnieres gebruiken voor de teelt van groenten en fruit. Ook willen ze het aantal kassen in de stad vergroten. Thierry Sellier, de loco-burgemeester die verantwoordelijk is voor dit project: "In Montreal..... 0 reacties

Afrika: Onderzoek naar gezondere zoete aardappelen
Uit onderzoek naar traditionele gewassen waar niet vaak aandacht aan wordt besteed, de zogenaamde "weesgewassen", blijkt dat deze mineralen en vitaminen bevatten die essentiëel zijn voor het lichaam en vooral gegeten worden door mensen op het Afrikaanse platteland.Verschillende agrarische..... 0 reacties

Star Wars en Marvel iconen helpen gezinnen gezonde keuzes maken
Walt Disney heeft bekend gemaakt dat het zijn populaire 'Disney Check' vanaf dit najaar zal worden uitgebreid met Marvel en Star Wars iconen.Sinds zijn lancering in 2012 heeft het Disney Check-logo met Mickey Mouse op dranken en levensmiddelen miljoenen gezinnen geholpen gezondere keuzes te maken die voldoen..... 0 reacties

Engelse campagne moedigt consumptie prei aan
Op 1 november start een nieuwe campagne die consumenten moet aanmoedigen om meer verse Britse prei te gaan eten.De campagne is ook het startschot voor het nieuwe seizoen, dat van november tot april 2018 loopt. Gesteund door de Vereniging van Prei Telers moet het initiatief consumenten bewust maken van de..... 0 reacties

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid wordt echter nog niet bereikt
Europese consumptie van groenten en fruit neemt toe
Dagelijks vijf porties groenten en fruit: de meerderheid van de Europese consumenten redt slechts ongeveer de helft van deze dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Hoewel de consumptie van groenten en fruit sinds enkele jaren toeneemt, is de aanbevolen hoeveelheid voor velen moeilijk te bereiken, blijkt uit..... 0 reacties


90% Britse jongeren gooit groenten en fruit weg
Het Verenigd Koninkrijk is een land van verspillers: drie op vier mensen gooit elke week versproducten weg.En verrassend genoeg zijn jongeren (tussen de 18 en 24) de ergste overtreders. uit onderzoek blijkt dat 92% ervan toegeeft dat ze regelmatig voedsel weggooien. Over het algemeen zei 83% van de..... 0 reacties

Saladebuffetten voor meer dan 5.000 Amerikaanse scholen
In slechts zeven jaar heeft Salad Bars to Schools, een publiek-privaat project dat is opgezet door United Fresh Start Foundation, Whole Foods Market, Chef Ann Foundation en de National Fruit and Vegetable Alliance, saladebuffetten geleverd aan meer dan 5.000 scholen. Deze investering van meer dan 12 miljoen..... 0 reacties

Australische vrijwilligers plukken mango's voor het goede doel
In een mangoverpakkingsfacilitieit in het afgelegen Kimberley in West-Australië staat een groep vrijwilligers klaar om 'mango voor mango' een goede daad te verrichten.Al zeven jaar lang vragen Joan Grosser en haar man Bill of vrijwilligers naar Kununurra willen komen om mango's te plukken en te verpakken om..... 0 reacties

Hongaarse AGF-afzet groeide 12%
Hongaarse gezinnen gaven in 2016 ruim €1,07 miljard uit aan AGF, een stijging van ongeveer 12% ten opzichte van het jaar daarvoor en iets meer dan een tiende van de jaaromzet van dagelijkse consumentengoederen. Dit blijkt uit een enquête van GfK Hungária, waaraan 2.000 huishoudens in het land deelnamen.Uit..... 0 reacties

Lidl Duitsland zet zich actief in tegen een ongezonde voedingsstijl
Volgens een gezamenlijk onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Imperial College in Londen is het aantal zwaarlijvige kinderen in de afgelopen decennia dramatisch toegenomen. Volgens het onderzoek leiden er ook in Duitsland veel kinderen aan overgewicht.Lidl Duitsland kent deze negatieve..... 0 reacties

Europa: 15% vindt AGF niet betaalbaar
Op de Wereldvoedseldag (16 oktober 2017) bleek uit een nieuwe enquete van YouGov, in opdracht van Kelloggs, dat er steeds meer problemen zijn wat betreft de voeding in Europese gezinnen. Uit het onderzoek, waarvoor 8.000 mensen ondervraagd werden, waaronder 2.500 ouders van kinderen onder de 18, uit..... 0 reacties


Minder stress door tuin op kantoor
Steeds vaker kijken bedrijven verder dan de traditionele teambuilding activiteiten en bedrijfsconsultanten. De nieuwste trend zijn tuinen op kantoor. Eco-vriendelijk en met een bijkomend gezondheidsvoordeel voor medewerkers.Studies wijzen namelijk uit dat medewerkers die direct contact hebben met planten een..... 0 reacties

Researchproject van VIB, KU Leuven en VUB
Vlaams onderzoek: "Suiker maakt kanker erger"
Een negenjarig researchproject van VIB, KU Leuven en VUB heeft geleid tot een cruciale doorbraak in het kankeronderzoek. Wetenschappers hebben opgehelderd hoe het zogenoemde Warburg-effect, een fenomeen waarbij kankercellen hypersnel suiker afbreken, de woekering van tumoren stimuleert. Die ontdekking brengt..... 0 reacties

Kinderen bij de les houden met blauwe bessen
Kinderen op de basisschool houden mogelijk beter hun aandacht bij de les als ze regelmatig blauwe bessen eten die rijk zijn aan flavonoïden. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de universiteit van Reading in het Verenigd Koninkrijk.In een verslag dat is gepubliceerd in het academische blad..... 0 reacties

Geen fruit meer tijdens het Chinese Communistische Partijcongres
Geen gratis fruit in de hotelkamers van de afgevaardigden tijdens het Chinese Communistische Partijcongres van deze week. De officials kunnen juist ferme woorden verwachten van president Xi Jinping, die heeft beloofd te strijden tegen corruptie en exorbitant hoge uitgaven.Xi strijdt onder andere tegen..... 0 reacties


Mission Produce kent de AvocaDOs and DON'Ts
Mission Produce blijft innoveren in de avocadosector. Met meer dan vijfendertig jaar ervaring en elf rijpcentra wereldwijd heeft het Mission Produce-team een avocado-gids ontwikkeld met daarin alle AvocaDOs en DON'Ts.Mission Produce brengt tegelijkertijd twee versies uit. Eén is gericht op de handel en bevat..... 0 reacties

"Verdoe je tijd niet aan schillen maar geniet van fruit"
Gemak en snelheid, dat had het Valenciaanse bedrijf voor ogen toen het patent aanvroeg op zijn eerste groente- en fruitschilmachine."Het begon allemaal twintig jaar geleden toen mijn grootvader een oplossing probeerde te vinden om sinaasappelen te schillen zonder vieze handen te krijgen," legt José Luis..... 0 reacties


Zondag 8 oktober was eerste editie
Kids Smaak Festival brengt arme gezinnen kennis gezond eten bij
Zondag 8 oktober vond de eerste editie van Het Kids Smaak Festival plaats in de markthal van het Food Center Amsterdam. Het festival had als doel om kinderen en ouders die in Amsterdam in armoede leven kennis te laten maken met gezond eten en de bereiding hiervan en vond gelijktijdig plaats met de Markt van..... 0 reacties

"Asperge kan de lever ontgiften"
Asperges kunnen enorm bijdragen aan de bescherming en reiniging van de lever, aldus Zuid-Koreaanse wetenschappers. In diverse medische experimenten is er een unieke eigenschap ontdekt van de bladeren van de aspergeplant. Wetenschappers konden zelfs berekenen welke hoeveelheid schadelijke stoffen er kunnen..... 0 reacties

Avocado 'stress' - de grootste angst van millennials
Waar maken millennials zich nu het meeste druk om? Studieschulden of het kopen van een eigen huis? Toch lijken millennials zich hier het hoofd niet over te breken. Dit zijn zaken van later zorg.De werkelijkheid is nog veel stressvoller, zo blijkt. Psychologen van de Universiteit van Londen hebben namelijk..... 0 reacties

App vertelt je de smaak van je eten
Makuta Amenity heeft een app ontwikkeld waarmee je de smaak en voedingsstoffen van groenten en fruit kunt inschatten door er simpelweg een foto van te maken met je smartphone.Makuta Amenity is een Japans bedrijf dat onderdeel is van Fukushima Prefecture en handelt in agrarische producten. De app van het..... 0 reacties


Wedstrijd: Snoeptomaten in plaats van M&M's voor scholieren
Het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zetten zich in voor een hogere consumptie van groenten en fruit. Dit doen zij door bijvoorbeeld innovaties te stimuleren en voorlichting via het Voedingscentrum. De stip op de horizon is dat consumenten de dagelijkse..... 0 reacties

Voedselbankklant eet te weinig AGF
Voedselbankklanten eten te weinig groenten, fruit, vis en vezels én te veel verzadigd vet. Dit blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Voedselbankklanten zijn wat betreft hun eten vooral afhankelijk van wat er wekelijks in het voedselpakket zit. De inhoud van de..... 0 reacties


Light-avocado's bevatten 30% minder vet
In Spanje is de eerste 'light' avocado gepresenteerd. Het product komt op de markt onder de merknaam Isla Bonita van Eurobanan en bevat 30% minder vet dan de meeste andere avocadorassen die er op de markt zijn."We importeren al tientallen jaren avocado's. We hoorden vaak van klanten dat ze dol waren op dit..... 0 reacties


Disney koppelt naam alleen nog maar aan gezonde voeding
Disney zelf wil zijn populaire tekenfilmfiguurtjes in de toekomst enkel nog afgebeeld zien op gezonde producten. "Onze samenwerkingen met ongezonde producten hebben we de voorbije jaren systematisch afgebouwd", aldus Dominique Van Der Gucht van Disney. "Dat wil zeggen dat je geen Disney-figuurtjes meer zal..... 0 reacties

Monitor Duurzaam Voedsel 2016: verkoop groenten en fruit met keurmerk neemt toe
Consumenten besteedden in 2016 voor 3,8 miljard euro aan duurzaam voedsel, een stijging van 26 procent ten opzichte een jaar eerder. Het aandeel duurzaam voedsel binnen de totale voedselbestedingen is daarmee gestegen van 8 procent in 2015 naar 10 procent in 2016. Aan de keurmerken Biologisch en Beter Leven..... 0 reacties


Walsh Mushrooms komt met vitamine D-champignon
Walsh Mushrooms uit Evesham lanceert een nieuwe, met Vitamine D-verrijkte champignon na 250.000 pond (291.000 euro) aan investeringen in een twee jaar durend project dat onlangs de Food Status verkreeg. De champignons, die verrijkt zijn via een speciale lichtbron, vormen een rijke bron (> 30 procent DRI)..... 0 reacties

Recall van fruit en noten in Canada
Het Ministerie van Landbouw van Quebec en de Voedsel- en Warenautoriteiten van Montreal hebben een gezamenlijke waarschuwing afgegeven voor bepaalde fruit-, groenten- en notenproducten die zijn verkocht door een voedselcoöperatie in St. Leonard.Beide instanties waarschuwen de consument om een aantal..... 0 reacties